Vafler med salt karamell, banan og bær

ca. 16 stk.

PT40M

40 minutter

Karakter (5 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Vafler
4 egg, eggehvite og plomme for seg
300 g (5 dl) hvetemel
1/2 ts natron
2 ss Dansukker Demerarasukker
50 g smeltet smør
6 dl melk

Salt karamellsaus
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
50 g smør
3 dl kremfløte
1 klype flaksalt

Instruktioner

Vafler
Pisk eggehvitene stive, og sett til side.
Bland mel, natron og sukker i en egen bolle. Tilsett eggeplommene, smeltet smør og sukker, og bland alt.
Tilsett melken under omrøring, og rør til det blir en jevn røre.
Vend til slutt inn eggehvitene.
Stek vaflene i vaffeljern.
Server med banan, bær og is. Spre karamellsausen over.

Salt karamellsaus
Ha alle ingrediensene til karamellsausen, unntatt kremfløten, i en liten gryte. Varm opp på svak varme, og rør av og til inntil alt har løst seg opp.
Øk varmen, og tilsett fløten når det begynner å boble. Kok i 2–3 minutter, ta gryten av varmen og tilsett flaksalt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.