Valmuekake med sitronglasur

Valmuekake med sitron er en av de store klassikerne. Den er enkel å lage, og blir ekstra søt og god med sitronglasur.

12–14 kakestykker

1 1/2 time

Karakter (2 st)

Ingredienser

Valmuekake
125 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
3 ss blå valmuefrø
1 dl crème fraîche
Saften av 1/2 sitron

Glasur
2 dl Dansukker Melis
Saften av 1/2 sitron

Pynt
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
Ferske blåbær

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle. Visp inn ett egg om gangen.

Bland hvetemel, bakepulver og valmuefrø i en bolle, og vend det inn i røren. Rør inn crème fraîche og sitronsaft.

Smør og strø en form på ca. 2 liter, og hell i røren. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontroller med en pinne.

Avkjøl. Rør sammen melis og sitron, og sprinkle over kaken. Pynt med finrevet sitronskall og ferske blåbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.