Valmuekake med sitronglasur

Valmuekake med sitron er en av de store klassikerne. Den er enkel å lage, og blir ekstra søt og god med sitronglasur.

12–14 kakestykker

PT1H

1 1/2 time

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Valmuekake
125 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
3 ss blå valmuefrø
1 dl crème fraîche
Saften av 1/2 sitron

Glasur
2 dl Dansukker Melis
Saften av 1/2 sitron

Pynt
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
Ferske blåbær

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle. Visp inn ett egg om gangen.

Bland hvetemel, bakepulver og valmuefrø i en bolle, og vend det inn i røren. Rør inn crème fraîche og sitronsaft.

Smør og strø en form på ca. 2 liter, og hell i røren. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontroller med en pinne.

Avkjøl. Rør sammen melis og sitron, og sprinkle over kaken. Pynt med finrevet sitronskall og ferske blåbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.