Valmuekake med sitronglasur

Valmuekake med sitron er en av de store klassikerne. Den er enkel å lage, og blir ekstra søt og god med sitronglasur.

12–14 kakestykker

1 1/2 time

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Valmuekake
125 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
3 ss blå valmuefrø
1 dl crème fraîche
Saften av 1/2 sitron

Glasur
2 dl Dansukker Melis
Saften av 1/2 sitron

Pynt
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
Ferske blåbær

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle. Visp inn ett egg om gangen.

Bland hvetemel, bakepulver og valmuefrø i en bolle, og vend det inn i røren. Rør inn crème fraîche og sitronsaft.

Smør og strø en form på ca. 2 liter, og hell i røren. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontroller med en pinne.

Avkjøl. Rør sammen melis og sitron, og sprinkle over kaken. Pynt med finrevet sitronskall og ferske blåbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?