Valmuekake med sitronglasur

12–14 kakestykker 1 1/2 time
Valmuekake med sitron er en av de store klassikerne. Den er enkel å lage, og blir ekstra søt og god med sitronglasur.
Valmuekake med sitronglasur
(0)

    Valmuekake

    • 125 g smør, romtemperert
    • 3 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 3 egg
    • 3 1/2 dl hvetemel
    • 1 1/2 ts bakepulver
    • 3 ss blå valmuefrø
    • 1 dl crème fraîche
    • Saften av 1/2 sitron

    Glasur

    • 2 dl Dansukker Melis
    • Saften av 1/2 sitron

    Pynt

    • Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
    • Ferske blåbær

    Sett ovnen på 175 °C.

    Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle. Visp inn ett egg om gangen.

    Bland hvetemel, bakepulver og valmuefrø i en bolle, og vend det inn i røren. Rør inn crème fraîche og sitronsaft.

    Smør og strø en form på ca. 2 liter, og hell i røren. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontroller med en pinne.

    Avkjøl. Rør sammen melis og sitron, og sprinkle over kaken. Pynt med finrevet sitronskall og ferske blåbær.