Valmueknekkebrød

ca. 20 stk.
Valmueknekkebrød
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

25 g gjær
3 1/2 dl lunkent vann
2 dl blandede frø etter eget valg
1 ss hel spisskummen
1/2 ts salt
2 ss Dansukker Brun Farin
2 dl finmalt rugmel
ca. 4 dl hvetemel
Valmuefrø


Smuldre gjæren i en bolle. Hell over vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett frø, spisskummen, salt og farin. Arbeid inn melet til deigen er ganske fast. La heve under klede i 1 time. Legg deigen på melet bakebord, og del den i 20 deler. Kjevle ut hver del til en tykkelse på 2–3 mm. Strø på valmuefrø, og kjevle dem fast med en mønsterkjevle. Stekes midt i ovnen på 250 °C til knekkebrødene har fått farge, ca. 8 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares tørt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker