Valnøttbrød

2 stykker

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Om kvelden:
100 g rugsurdeig
3 dl vann
3 dl hvetemel

500 g skrelt og revet eple
1 dl Dansukker Brun Farin

200 g sammalt rug, grov
3 dl kokende vann

Om morgenen:
Surdeigen, epleblandingen og skåldet rug
7 dl hvetemel
2 dl rugmel
2 dl bokhveteflak
2 dl solsikkefrø
200 g valnøtter
1 dl linfrø
1 ss anis, fennikel eller karve, kan sløyfes
3 ts salt

Oppskrift på surdeig finner du her

Instruktioner

Bland surdeigen med vannet i en bolle, og rør deretter inn melet. Dekk bollen med lokk eller plastfilm. La det stå lunt, for eksempel i lukket ovn, natten over. Bland sammen de revne eplene og brun farin, og sett det i kjøleskapet. Ha den sammalte grove rugen i en bolle, og hell på kokende vann, for å skålde rugen. La stå. Om morgenen blander du surdeigen med epleblandingen og rugen i en stor bolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bland godt. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 2–3 timer. Ha deigen over i to smurte, avlange former, 2 liter. Strø litt rugmel på brødene. La stå i 1 time. Settes inn i nedre del av ovnen ved 250°C. Senk temperaturen til 200°C, og stek til brødene har en innvendig temperatur på 98°C.Bruk steketermometer. Det tar ca. 1 time til brødene er ferdige. Lavere innvendig temperatur gir klebrige brød. Hvelv ut brødene av formene, og avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.