Valnøttbrød

3 stk.

Karakter (17 stk)

Ingredienser

7 1/2 dl vann
1/4 dl olje
50 g gjær
2 ss Dansukker Lys Sirup
1/2 ss grovt salt
100 g valnøttkjerner
2 dl (110 g) rugmel
14 dl (815 g) hvetemel

Instruktioner

Varm vannet og oljen til fingertemperatur. Løs opp gjæren i vannet.

Bland i sirup, salt og grovhakkede valnøttkjerner.

Rør melet inn i deigen til den slipper bollen.

La deigen heve i 40 min.

Elt deigen, del den i 3, og form delene til runde brød.

Legg brødene på en bakeplate med bakepapir. Snitt dem på overflaten. La dem etterheve i 30 min. Sett stekeovnen på 200 °C.

Stek brødene på nederste rille i ovnen i 30–40 min., til de er gyllenbrune.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sommerkake

Sommerkaker

Deilige kaker for sommerfeiringer, her finner du inspirerende kaker for vår- og sommerfester!

Rabarbrakake

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Hylleblomst Collins og Rabarbra Sour

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Grillmarinader

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Saft og limonade

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.