Valnøttbrød

3 stk.

Karakter (7 st)

Ingredienser

7 1/2 dl vann
1/4 dl olje
50 g gjær
2 ss Dansukker Lys Sirup
1/2 ss grovt salt
100 g valnøttkjerner
2 dl (110 g) rugmel
14 dl (815 g) hvetemel

Instruktioner

Varm vannet og oljen til fingertemperatur. Løs opp gjæren i vannet.

Bland i sirup, salt og grovhakkede valnøttkjerner.

Rør melet inn i deigen til den slipper bollen.

La deigen heve i 40 min.

Elt deigen, del den i 3, og form delene til runde brød.

Legg brødene på en bakeplate med bakepapir. Snitt dem på overflaten. La dem etterheve i 30 min. Sett stekeovnen på 200 °C.

Stek brødene på nederste rille i ovnen i 30–40 min., til de er gyllenbrune.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.