Vaniljegelato

En vaniljegelato som passer til enhver anledning. Lag din egen gelato som du kan ha i fryseren og ta frem når du har lyst på iskrem. En fantastisk god gelato!

4 porsjoner

PT55M

1 time + 5 timer i fryseren

Karakter (11 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
2 dl kremfløte

Instruktioner

Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.

Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.

Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85°C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.

Fyll oppvaskkummen med isvann. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.

Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen. Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.

Uten iskremmaskin. Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut gelatoen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. Sett den tilbake i fryseren i 4–5 timer til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.