Vørterbrød

Vørterbrød er en klassiker på julebordet. Et krydret, saftig og deilig velduftende brød med rugmel, brødsirup og rosin. Nyt julen med vørterbrød.

4 brød

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (8 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

100 g smeltet smør
1 l mørkt øl eller julmust
50 g gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 ss malt pomeranskall
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 krm allehånde
2 dl rosiner
ca 3 l finmalt rugmel
2 ts salt

Pensling
mørkt øl eller julmust
Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Smelt smøret og hell i ølen eller julmust, varm til ca. 37 °C.

Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i væsken, rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sirup, krydder og rosiner. Arbeid deretter inn rugmelet til deigen slipper bollen. Tilsett salt mot slutten. La heve under bakeklede i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i 4 emner som formes til brød. Fordel brødene på to brett med bakepapir. La heve under bakeklede i 20–30 minutter. 

Sett ovnen på 250 °C. 

Pensle brødene med en blanding av en skvett mørkt øl / svensk «julmust» og litt mørk sirup. Senk temperaturen til 200 °C, og stek vørterbrødene i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist under klede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.