Ingredienser
100 g smeltet smør
1 l mørkt øl eller julmust
50 g gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 ss malt pomeranskall
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 krm allehånde
2 dl rosiner
ca 3 l finmalt rugmel
2 ts salt
Pensling
mørkt øl eller julmust
Dansukker Mørk Sirup
Instruktioner
Smelt smøret og hell i ølen eller julmust, varm til ca. 37 °C.
Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i væsken, rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, krydder og rosiner. Arbeid deretter inn rugmelet til deigen slipper bollen. Tilsett salt mot slutten. La heve under bakeklede i 30 minutter.
Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i 4 emner som formes til brød. Fordel brødene på to brett med bakepapir. La heve under bakeklede i 20–30 minutter.
Sett ovnen på 250 °C.
Pensle brødene med en blanding av en skvett mørkt øl / svensk «julmust» og litt mørk sirup. Senk temperaturen til 200 °C, og stek vørterbrødene i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist under klede.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.