Vørterbrød

Vørterbrød er en klassiker på julebordet. Et krydret, saftig og deilig velduftende brød med rugmel, brødsirup og rosin. Nyt julen med vørterbrød.

4 brød

ca. 2 timer

Karakter (6 stk)

Ingredienser

100 g smeltet smør
1 l mørkt øl eller julmust
50 g gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 ss malt pomeranskall
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 krm allehånde
2 dl rosiner
ca 3 l finmalt rugmel
2 ts salt

Pensling
mørkt øl eller julmust
Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Smelt smøret og hell i ølen eller julmust, varm til ca. 37 °C.

Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i væsken, rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sirup, krydder og rosiner. Arbeid deretter inn rugmelet til deigen slipper bollen. Tilsett salt mot slutten. La heve under bakeklede i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i 4 emner som formes til brød. Fordel brødene på to brett med bakepapir. La heve under bakeklede i 20–30 minutter. 

Sett ovnen på 250 °C. 

Pensle brødene med en blanding av en skvett mørkt øl / svensk «julmust» og litt mørk sirup. Senk temperaturen til 200 °C, og stek vørterbrødene i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist under klede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!