Vørterbrød

Vørterbrød er en klassiker på julebordet. Et krydret, saftig og deilig velduftende brød med rugmel, brødsirup og rosin. Nyt julen med vørterbrød.

4 brød

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

100 g smeltet smør
1 l mørkt øl eller julmust
50 g gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 ss malt pomeranskall
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 krm allehånde
2 dl rosiner
ca 3 l finmalt rugmel
2 ts salt

Pensling
mørkt øl eller julmust
Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Smelt smøret og hell i ølen eller julmust, varm til ca. 37 °C.

Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i væsken, rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sirup, krydder og rosiner. Arbeid deretter inn rugmelet til deigen slipper bollen. Tilsett salt mot slutten. La heve under bakeklede i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i 4 emner som formes til brød. Fordel brødene på to brett med bakepapir. La heve under bakeklede i 20–30 minutter. 

Sett ovnen på 250 °C. 

Pensle brødene med en blanding av en skvett mørkt øl / svensk «julmust» og litt mørk sirup. Senk temperaturen til 200 °C, og stek vørterbrødene i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist under klede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.