Vridde studenter

ca. 20 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Deig
225 g usaltet smør
3 3/4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
3/4 dl fløte

Fyll
200 g hasselnøtter
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggehvite
2 ts vann
1 ss romtemperert usaltet smør

Instruktioner

En gammel svensk klassiker, alltid svært gode.

Smuldre sammen kaldt smør, hvetemel og vaniljesukker. Tilsett fløten og arbeid det raskt sammen til en deig. Legg den løse deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskap i minst 2 timer, gjerne natten over.

Mal hasselnøttene og bland dem med sukker, eggehvite og vann, og rør til det blir en jevn masse. Tilsett smøret.

Kjevl ut deigen på et bakepapir til den er ca. 20 x 20 cm stor. Bre fyllet utover leiven. Brett leiven dobbel ved hjelp av papiret. Skjær ut centimeter brede remser som vris et par ganger innen de legges på stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 7 minutter. Avkjøl dem på platen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.