Lys Sirup

Sirup (sukkersirup) lages ved å blande ulike biprodukter som oppstår ved fremstilling av hvitt sukker fra bete- eller rørsukker. Sirup er en seig løsning som består av sukker (sakkarose), druesukker (glukose) og fruktsukker (fruktose). Kombinasjonen av de ulike sukkerartene hindrer krystallisering, mens det svært høye sukkerinnholdet på ca. 80 % garanterer lang holdbarhetstid.

Sirup fremstilles i ulike kvaliteter ved å blande de forskjellige biproduktene på ulike måter, slik at man får variasjoner i farge og smak. Fargen og smaken kommer i hovedsak fra mindre mengder mineralsalt og andre stoffer som finnes naturlig i råvaren, men av og til må det tilsettes salt for å skape riktig smaksprofil. Hver kvalitet er tilpasset et spesifikt bruksområde. Sirup er spesielt anvendelig til baking, men brukes også i konfektprodukter, iskrem og desserter.

Mål og vekt: Sirup
1 dl = 140 g
1 ss = 20 g
1 ts = 7 g

Tips
- Sukkerbrunede poteter: De brune potetene lager du lettest ved å smelte litt sirup på pannen. Når den er varm, har man potetene i. Etter kort tid er de vakkert lysebrune og klar til servering.

Lys Sirup

Les mer om smakssirklene våre »

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1326 kJ/312 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrat 78 g
- hvorav sukkerarter 78 g
Protein 0 g
Salt 1,0 g

Oppskrifter

Oppskrifter med Lys Sirup »

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.