Lys Sirup

Lys Sirup

Sirup (sukkersirup) er et biprodukt i fremstillingen av hvitt sukker fra sukkerroer eller sukkerrør i et raffineri. Sirup er en tyktflytende sukkerløsning der en del av sukkeret er brutt ned til glukose og fruktose. Denne kombinasjonen av ulike sukkertyper forhindrer krystallisering, og det svært høye sukkerinnholdet (ca. 80 %) garanterer lang holdbarhet.

Siruper fremstilles i en rekke farge- og smaksvarianter. Dette skyldes små mengder mineralsalter og andre substanser som finnes naturlig i råstoffet. Hver sirupstype er tilpasset sin spesielle bruk. Sirup er spesielt brukt til baking, men også i fremstillingen av konfityr.

Mål og vekt: Sirup
1 dl = 140 g
1 ss = 20 g
1 ts = 7 g

Tips
- Sukkerbrunede poteter: De brune potetene lager du lettest ved å smelte litt sirup på pannen. Når den er varm, har man potetene i. Etter kort tid er de vakkert lysebrune og klar til servering.

Lys Sirup

Les mer om smakssirklene våre »

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1330 kJ/310 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrat 78 g
- hvorav sukkerarter 78 g
Protein 0 g
Salt 1 g


Oppskrifter

Oppskrifter med Lys Sirup »