Lys Sirup på flaske
Lys sirup på flaske er en flytende Lys Sirup. Det er klassisk basissirup med en fin og lys farge med en karamellaktig smak, perfekt til baking og konditorvarer. Den lyse sirupen gir en smak av både salt og syrlig karamell som passer perfekt til brød, kaker, desserter, godteri og som topping på både is og frukt.
Sirup (sukkersirup) lages ved å blande ulike biprodukter som oppstår ved fremstilling av hvitt sukker fra bete- eller rørsukker. Sirup er en seig løsning som består av sukker (sakkarose), druesukker (glukose) og fruktsukker (fruktose). Kombinasjonen av de ulike sukkerartene hindrer krystallisering, mens det svært høye sukkerinnholdet på ca. 80 % garanterer lang holdbarhetstid.
Sirup fremstilles i ulike kvaliteter ved å blande de forskjellige biproduktene på ulike måter, slik at man får variasjoner i farge og smak. Fargen og smaken kommer i hovedsak fra mindre mengder mineralsalt og andre stoffer som finnes naturlig i råvaren, men av og til må det tilsettes salt for å skape riktig smaksprofil. Hver kvalitet er tilpasset et spesifikt bruksområde. Sirup er spesielt anvendelig til baking, men brukes også i konfektprodukter, iskrem og desserter.
Foruten om å løfte smaken har den funktionelle fordeler som å fremme gjæringen i brød, gir en jevn og fin bakeskorpe, i tillegg gjør den brødet rikere, saftigere og ferskere over lengre tid. Lys Sirup fungerer også utmerket til matlaging, som smakstilsetter i sauser og i ulike matretter.
Sirupsflasken har et innhold på 400 gram og er gjennomsiktig for å forbedre dosering samt motvirke lekkasje og søl.
Næringsinnhold per 100 g
Energi | 1326 kJ/312 kcal |
Fett | 0 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
Karbohydrat | 78 g |
- hvorav sukkerarter | 78 g |
Protein | 0 g |
Salt | 1,0 g |
Oppskrifter
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.
Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.
Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.