Melis

Melis er finmalt sukker. Melis brukes primært til glasur og pynt. Man kan f.eks. sikte melis over kaker, desserter og munker, slik at det legger seg som fin snø på overflaten. En av de mest populære bruksområder er til den hjemmelagede marsipanen til jul.

Melis og malte mandler i nesten like mengder samt litt vann, gir utsøkt marsipan.

Den stivelsen som brukes i vår melis er potetstivelse.

Mål og vekt: Melis
1 dl = ca. 60 g
1 ss = 10 g
1 ts = 3 g

Tips

- Glatt glasur – en tett og flott blank glasur får du ved å blande flormelis med litt varm melk.

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1700 kJ/400 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrat 100 g
- hvorav sukkerarter 98 g
Protein 0 g
Salt 0 g


Ingredienser: Sukker, 2% potetstivelse


Oppskrifter

Oppskrifter med Melis »

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?