Melis

Melis er finmalt sukker. Melis brukes primært til glasur og pynt. Man kan f.eks. sikte melis over kaker, desserter og munker, slik at det legger seg som fin snø på overflaten. En av de mest populære bruksområder er til den hjemmelagede marsipanen til jul.

Melis og malte mandler i nesten like mengder samt litt vann, gir utsøkt marsipan.

Den stivelsen som brukes i vår melis er potetstivelse.

Mål og vekt: Melis
1 dl = ca. 60 g
1 ss = 10 g
1 ts = 3 g

Tips

- Glatt glasur – en tett og flott blank glasur får du ved å blande flormelis med litt varm melk.

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1700 kJ/400 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrat 100 g
- hvorav sukkerarter 98 g
Protein 0 g
Salt 0 g


Ingredienser: Sukker, 2% potetstivelse


Oppskrifter

Oppskrifter med Melis »

Julehjerter

Julebakst med kjærlighet

Finn oppskrifter og inspirasjon til unike julehjerter for alle du bryr deg om.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.