Melis er finmalt sukker. Melis brukes primært til glasur og pynt. Man kan f.eks. sikte melis over kaker, desserter og munker, slik at det legger seg som fin snø på overflaten. En av de mest populære bruksområder er til den hjemmelagede marsipanen til jul.
Melis og malte mandler i nesten like mengder samt litt vann, gir utsøkt marsipan.
Den stivelsen som brukes i vår melis er potetstivelse.
Mål og vekt: Melis
1 dl = ca. 60 g
1 ss = 10 g
1 ts = 3 g
Tips
- Glatt glasur – en tett og flott blank glasur får du ved å blande flormelis med litt varm melk.
Næringsinnhold per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | 0 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
Karbohydrat | 100 g |
- hvorav sukkerarter | 98 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Sukker, 2% potetstivelse