Melis
Melis er finmalt sukker. Melis brukes primært til glasur og pynt. Man kan f.eks. sikte melis over kaker, desserter og munker, slik at det legger seg som fin snø på overflaten. En av de mest populære bruksområder er til den hjemmelagede marsipanen til jul.
Melis og malte mandler i nesten like mengder samt litt vann, gir utsøkt marsipan.
Den stivelsen som brukes i vår melis er potetstivelse.
Mål og vekt: Melis
1 dl = ca. 60 g
1 ss = 10 g
1 ts = 3 g
Tips
- Glatt glasur – en tett og flott blank glasur får du ved å blande flormelis med litt varm melk.
Næringsinnhold per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | 0 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
Karbohydrat | 100 g |
- hvorav sukkerarter | 98 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Sukker, 2% potetstivelse

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!