Sukker 1 kg
Sukker, er det produktet vi selger mest av. Sukker kan brukes til stort sett alle søtningsformål. Foruten bruk til søtning på frokostblandingen, har man tradisjonellt brukt sukker til bakning, sylting og safting samt ulike laker til f.eks. sursild, agurker etc.
Sukker er en naturlig smaksforsterker, til nesten alle matformål.
Mål og vekt: Sukker
1 ss = 15 ml = ca. 13 g
1 dl = 100 ml = ca. 85 g
1,2 dl = 120 ml = ca. 100 g
Tips
- Neste gang du skal lage pannekaker, kan du la en anelse sukker brunes med fettstoffet. Det gir deilige pannekaker med en delikat smak av karamell.
- Ha en anelse sukker i tomatsausen, det fremhever smaken.
- Hvis du tilsetter litt sukker i kjøttbolledeigen, fremhever dette smaken. 2 kryddermål er passe for et halvt kilo farse. Det smaker ikke søtt, bare bedre. Dette gjelder også for kjøttsaus, kjøttpudding osv. Brun Farin kan også brukes i farseretter.
- Strø litt sukker over løken når du steker den. Det gir bedre smak og vakrere farge.
Næringsinnhold per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | 0 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
Karbohydrat | 100 g |
- hvorav sukkerarter | 100 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.