Sukker 1 kg

Sukker, er det produktet vi selger mest av. Sukker kan brukes til stort sett alle søtningsformål. Foruten bruk til søtning på frokostblandingen, har man tradisjonellt brukt sukker til bakning, sylting og safting samt ulike laker til f.eks. sursild, agurker etc.

Sukker er en naturlig smaksforsterker, til nesten alle matformål.

Mål og vekt: Sukker
1 ss = 15 ml = ca. 13 g
1 dl = 100 ml = ca. 85 g
1,2 dl = 120 ml = ca. 100 g

Tips
- Neste gang du skal lage pannekaker, kan du la en anelse sukker brunes med fettstoffet. Det gir deilige pannekaker med en delikat smak av karamell.
- Ha en anelse sukker i tomatsausen, det fremhever smaken.
- Hvis du tilsetter litt sukker i kjøttbolledeigen, fremhever dette smaken. 2 kryddermål er passe for et halvt kilo farse. Det smaker ikke søtt, bare bedre. Dette gjelder også for kjøttsaus, kjøttpudding osv. Brun Farin kan også brukes i farseretter.
- Strø litt sukker over løken når du steker den. Det gir bedre smak og vakrere farge.

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1700 kJ/400 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrat 100 g
- hvorav sukkerarter 100 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.