Bærpai med sjokoladefyll

12 stykker
Bærpai med sjokoladefyll
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

Sjokoladekrem
150 g hvit sjokolade
2 1/2 dl kremfløte
2 cl Cointreau, kan sløyfes

Deig
4 dl hvetemel
2 ss Dansukker Melis
1 krm salt
150 g smør eller margarin, romtemperert

Pynt
Bær
Hvit sjokolade


Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i en kasserolle sammen med fløte og likør. Smelt på svak varme. Pass på at sjokoladen ikke brenner seg fast i kasserollen. Avkjøles i kjøleskapet.

Bland ingrediensene til deigen. Hvis den ikke vil henge sammen, tilsettes et par dråper vann. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 25 cm i diameter. Prikk med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Ta skallet ut av formen og la avkjøles.

Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet og visp den med en elektrisk visp. Skyll og rens bærene. Legg halvparten av bærene nederst i paiskallet. Legg sjokoladekremen oppå bærene. Legg på resten av bærene. Strø over høvlet, hvit sjokolade.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker