Belgiske vafler

Belgiske vafler er firkantede i formen og litt høyere enn vanlige vafler. De er fortreffelige både som dessert og søtt følge til søndagsbrunsjen. Server dem gjerne med en av curd-variantene våre.

ca. 8 stk.

ca. 1 time

Karakter (0 st)

Ingredienser

125 g smør
2 1/2 dl melk
2 dl vann
12 g (1/4 pk.) fersk gjær
2 eggeplommer
2 eggehviter
1/2 ts salt
6 3/4 dl hvetemel
2 dl Dansukker Perlesukker
smeltet smør til steking

Valgfri smakstilsetning
1 pk. (1/2 g) safran + 1 ts Dansukker Sukker (knuses sammen)
4 ts malt kanel
4 ts malt kardemomme

Instruktioner

Smelt smøret og tilsett melk og vann. Varm opp til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett væske slik at gjæren løses opp.

Skill eggeplommene fra eggehvitene, hell eggeplommene i væsken sammen med salt og hvetemel, og rør til en jevn vaffelrøre. Tilsett ønsket smakstilsetning.

Visp eggehvitene til myke topper i en ren og tørr bolle. Vend dem forsiktig inn i vaffelrøren og la hvile i ca. 20 minutter.

Vend inn perlesukkeret rett før steking. Pensle det varme vaffeljernet med smeltet smør og stek vaflene (ca. 4 minutter).

Server med fløte og curd eller syltetøy.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.