Pepperkakesandwich

Pepperkakesandwich

ca. 6 stk. 45 minutter + 5 timer i fryser
Pepperkakesandwich med lekkert iskremfyll. Smaksett iskremen med hakket, mørk sjokolade og peanøttsmør og legg den mellom to pepperkaker.
Pepperkakesandwich
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Iskrem

    • 4 eggeplommer
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 2 dl melk
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 1 dl Dansukker Glykosesirup

    Smakstilsetning

    • 75 g hakket mørk sjokolade eller
    • 150 g peanøttsmør + 75 g hakket mørk sjokolade

    Tilbehør

    Visp sammen eggeplommene og sirupen. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.

    Sil gjennom en finmasket sil og tilsett ønsket smakstilsetning, men vent med den hakkede sjokoladen inntil røren er helt avkjølt.

    Frys iskremen i en form på ca. 15 x 20 cm. Ved bruk av ismaskin kjører du blandingen, heller den over i formen og flater den ut. Iskremen skal være ca. 1,5 cm tykk. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen direkte i formen og lar den stå i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

    Når iskremen har stivnet, trykker du ut rundinger. Legg disse mellom to pepperkaker og server.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;