Pepperkakesandwich

Pepperkakesandwich med lekkert iskremfyll. Smaksett iskremen med hakket, mørk sjokolade og peanøttsmør og legg den mellom to pepperkaker.

ca. 6 stk.

45 minutter + 5 timer i fryser

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Iskrem
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning
75 g hakket mørk sjokolade eller
150 g peanøttsmør + 75 g hakket mørk
sjokolade

Tilbehør
Pepperkaker

Instruktioner

Visp sammen eggeplommene og sirupen. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.

Sil gjennom en finmasket sil og tilsett ønsket smakstilsetning, men vent med den hakkede sjokoladen inntil røren er helt avkjølt.

Frys iskremen i en form på ca. 15 x 20 cm. Ved bruk av ismaskin kjører du blandingen, heller den over i formen og flater den ut. Iskremen skal være ca. 1,5 cm tykk. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen direkte i formen og lar den stå i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Når iskremen har stivnet, trykker du ut rundinger. Legg disse mellom to pepperkaker og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.