Ingredienser
Iskrem
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
Smakstilsetning
75 g hakket mørk sjokolade eller
150 g peanøttsmør + 75 g hakket mørk
sjokolade
Tilbehør
Pepperkaker
Instruktioner
Visp sammen eggeplommene og sirupen. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.
Sil gjennom en finmasket sil og tilsett ønsket smakstilsetning, men vent med den hakkede sjokoladen inntil røren er helt avkjølt.
Frys iskremen i en form på ca. 15 x 20 cm. Ved bruk av ismaskin kjører du blandingen, heller den over i formen og flater den ut. Iskremen skal være ca. 1,5 cm tykk. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen direkte i formen og lar den stå i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.
Når iskremen har stivnet, trykker du ut rundinger. Legg disse mellom to pepperkaker og server.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.