Doble mørkaker

ca. 30 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

175 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 egg
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
2 ss fløte
4 1/4 dl hvetemel

Fyll
1 pose makronfyll

Pynt
Dansukker Melis

Instruktioner

Rør matfett og melis mykt. Rør i egget. Tilsett det revne appelsinskallet og fløten. Arbeid inn hvetemelet. Legg deigen i en sprøytepose, og sprøyt ut 60 roser ved hjelp av en tupp. La hvile i kjøleskap i 30 minutter. Legg "rosene" på stekebrett med bakepapir, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Lag makronfyllet med 1-2 ss kokende vann, til en nok så fast konsistens. Legg sammen kakene to og to med makronmasse imellom. Sikt litt melis over kakene like før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.