Ingredienser
12 stk. Digestive-kjeks
75 g smeltet smør
3 ts kanel
600 g kremost
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
Skall av en halv ubehandlet sitron
4 store egg
1 1/2 dl kremfløte
Karamellsaus
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
100 g smør
1/2 ts vaniljesukker
Instruktioner
Bland fløte, sukker, smør og sirup i en gryte, og kok til sausen tykner. Tilsett vaniljesukkeret.
Tips: Tilsett 4-5 ts flaksalt hvis du vil ha en salt karamell.
Sett ovnen på 175 °C.
Knus kjeksene og bland dem med det smeltede smøret og kanelen.
Trykk ned kjekssmulene i bunnen av formen med en skje, slik at det blir jevnt. La stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Ostekake
Rør sammen kremost, sukker og sitronskallet.
Tilsett eggene og kremfløten under omrøring.
Ha fyllet over kjeksbunnen, og spre over litt karamellsaus (ca. 1 dl). Rør om et par ganger med en gaffel.
Stekes i ovnen i ca. 60 minutter eller til røren har stivnet.
Avkjøl, og sett deretter kaken i kjøleskapet. Når den er helt avkjølt, løsner du forsiktig kanten på formen og tar den av. Ha mer av karamellsausen over ostekaken, og server.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.