Ostekake med karamell

1 form 24 cm diameter med avtakbar bunn

Karakter (19 st)

Ingredienser

12 stk. Digestive-kjeks
75 g smeltet smør
3 ts kanel

600 g kremost
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
Skall av en halv ubehandlet sitron
4 store egg
1 1/2 dl kremfløte

Karamellsaus
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
100 g smør
1/2 ts vaniljesukker

Instruktioner

Bland fløte, sukker, smør og sirup i en gryte, og kok til sausen tykner. Tilsett vaniljesukkeret.
Tips: Tilsett 4-5 ts flaksalt hvis du vil ha en salt karamell.


Sett ovnen på 175 °C.

Knus kjeksene og bland dem med det smeltede smøret og kanelen.

Trykk ned kjekssmulene i bunnen av formen med en skje, slik at det blir jevnt. La stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Ostekake
Rør sammen kremost, sukker og sitronskallet.

Tilsett eggene og kremfløten under omrøring.

Ha fyllet over kjeksbunnen, og spre over litt karamellsaus (ca. 1 dl). Rør om et par ganger med en gaffel.

Stekes i ovnen i ca. 60 minutter eller til røren har stivnet.

Avkjøl, og sett deretter kaken i kjøleskapet. Når den er helt avkjølt, løsner du forsiktig kanten på formen og tar den av. Ha mer av karamellsausen over ostekaken, og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.