Napoleonskake

En keiserlig klassiker i nytt format, toppet med kirsebærsyltetøy.

6 stk.

PT1H

1,5 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 kopp melk
4 eggeplommer
1/2 kopp Dansukker Sukker
2 ss maisstivelse
25 g smør, romtemperatur

Kirsebærsyltetøy
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker

Eplemos

Montering
1 pakke fersk mørdeig
3 dl kremfløte

Glasur
1 1/2 dl Dansukker Melis
3 ts vann
2 ss kirsebærsyltetøy

Instruktioner

Vaniljekrem
Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk. Ta opp vaniljestangen. 

Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse til en porøs masse. Hell melken over eggeblandingen mens du visper.

Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av varmen og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.

Kirsebærsyltetøy
Skyll og fjern steinene i kirsebærene. Blend eller finhakk bærene og bland dem med syltesukkeret i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Eplemos
Lag eplemosen i henhold til oppskriften. 

Mørdeigplater
Sett ovnen på til 200 °C. Del mørdeigen i 3 plater og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Prikk med en gaffel og legg et mindre ark på toppen av arkene som vekt, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut brettet og stek i ytterligere 5 minutter. La avkjøles helt.

Montering
Pisk fløten til den er fast og bland inn 2-3 dl av vaniljekremen. Rør sammen melis og vann til glasuren og sett til side.

Fordel et lag med kirsebærsyltetøy på et mørdeigsark, og legg glasur på toppen, slik at det blir marmorert. Sett i fryseren for å stivne.

Smør et tynt lag med eplemos på det nederste arket og deretter et lag med vaniljekrem på toppen, og legg det på et fat. Smør et tykt lag med vaniljekrem på det siste mørdeigsarket og legg det oppå det med eplemos og vaniljekrem.

Ta ut glasurarket fra fryseren og legg det på toppen av kaken.

Tips!
Skjær kaken i 6 biter og skyll kniven i varmt vann mellom hvert snitt for å gjøre den lettere å skjære.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.