Napoleonskake

En keiserlig klassiker i nytt format, toppet med kirsebærsyltetøy.

6 stk.

PT1H

1,5 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 kopp melk
4 eggeplommer
1/2 kopp Dansukker Sukker
2 ss maisstivelse
25 g smør, romtemperatur

Kirsebærsyltetøy
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker

Eplemos

Montering
1 pakke fersk mørdeig
3 dl kremfløte

Glasur
1 1/2 dl Dansukker Melis
3 ts vann
2 ss kirsebærsyltetøy

Instruktioner

Vaniljekrem
Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk. Ta opp vaniljestangen. 

Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse til en porøs masse. Hell melken over eggeblandingen mens du visper.

Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av varmen og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.

Kirsebærsyltetøy
Skyll og fjern steinene i kirsebærene. Blend eller finhakk bærene og bland dem med syltesukkeret i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Eplemos
Lag eplemosen i henhold til oppskriften. 

Mørdeigplater
Sett ovnen på til 200 °C. Del mørdeigen i 3 plater og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Prikk med en gaffel og legg et mindre ark på toppen av arkene som vekt, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut brettet og stek i ytterligere 5 minutter. La avkjøles helt.

Montering
Pisk fløten til den er fast og bland inn 2-3 dl av vaniljekremen. Rør sammen melis og vann til glasuren og sett til side.

Fordel et lag med kirsebærsyltetøy på et mørdeigsark, og legg glasur på toppen, slik at det blir marmorert. Sett i fryseren for å stivne.

Smør et tynt lag med eplemos på det nederste arket og deretter et lag med vaniljekrem på toppen, og legg det på et fat. Smør et tykt lag med vaniljekrem på det siste mørdeigsarket og legg det oppå det med eplemos og vaniljekrem.

Ta ut glasurarket fra fryseren og legg det på toppen av kaken.

Tips!
Skjær kaken i 6 biter og skyll kniven i varmt vann mellom hvert snitt for å gjøre den lettere å skjære.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.