Ferskenmarmelade med mynte

2 glass 25 minutter
Ferskenmarmeladen med mynte smaker av sol, og er både frisk og sødmefylt. Ferskenmarmelade med mynte er perfekt følge til hjemmelagde scones eller sprø vafler!
Ferskenmarmelade med mynte
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 1/2 kg ferskener
  • 1 kg Dansukker Syltesukker
  • 1/2 ss friskpresset sitronsaft

Smakstilsetning

  • 1 ts vaniljesukker
  • 10 blader frisk mynte

Skåld ferskenene, trekk av skallet, ta ut kjernene og kutt dem i biter.

Bland ferskenbitene, syltesukker, sitronsaft og vaniljesukker i en kasserolle og kok i 3–5 minutter.

Ta kasserollen av platen, og skum godt av. Miks marmeladen godt, men la det være igjen fruktbiter. Tilsett mynteblad.

Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Tips! Denne oppskriften kan lages også på nektariner.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker