Honningmuffins

ca. 18 muffins ca. 1 time
Våre honningmuffins har en smak av kanel og ingefær og er fylt med aprikosmarmelade. Pynt honningmuffinsene med sjokoladeglasur, og topp med tørket appelsin.
Honningmuffins
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Aprikos- og appelsinmarmelade

    • 100 g tørkede aprikoser
    • saften fra 1/4 appelsin
    • 1/4 dl vann
    • 75 g Dansukker Syltesukker

    Muffins

    • 3 dl honning
    • 1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
    • 3 egg
    • 1 ts malt ingefær
    • 2 ts malt kanel
    • saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 8 1/3 dl hvetemel
    • 2 ts hjortesalt

    Sjokoladeglasur

    • 200 g mørk sjokolade
    • 300 g smør, romtemperert
    • 2 dl Dansukker Melis

    Pynt

    • tørkede aprikoser

    Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.

    Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.

    Sett ovnen på 175 °C.

    Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.

    Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte, crème fraiche og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.

    Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.

    Hell røren i muffinsformer, og stek nederst i ovnen i ca. 13–15 minutter. Avkjøl på rist.

    Lag sjokoladeglasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad.

    Visp smør og melis luftig i en bolle. Rør inn sjokoladen, og visp til en jevn blanding. La stå i kjøleskap ca. 20 minutter.

    Lag et lite hull i hver muffin, og legg litt aprikosmarmelade i hvert hull.

    Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt på muffinsene. Pynt med en bit tørket aprikos.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker