Ingefærparfait med krokanstrøssel

8 porsjoner 1 time + 4 timer i fryser
Ingefærparfait med krokanstrøssel og sjokoladesaus er en dessert som garantert høster bifall. Den har en kremet konsistens og en spennende smakskombinasjon av ingefær, mandler og sjokolade.
Ingefærparfait med krokanstrøssel
(0)

    Krokanstrøssel

    • 100 g mandler
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 1 ss smør

    Sjokoladesaus

    • 1 ss smør
    • 1 1/2 ss kakao
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup
    • 1 ss Dansukker Sukker
    • 1 dl kremfløte

    Ingefærparfait

    • 6 eggeplommer
    • 1 dl Dansukker Melis
    • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
    • 6 dl kremfløte
    • 2 ss fersk ingefær

    Start med krokanstrøsselet og sett ovnen på 175 °C. Hakk mandlene mest mulig jevnt med skall på, og rist dem i 5 minutter i nedre del av ovnen.

    Smelt sukkeret på middels høy varme i en tykkbunnet kasserolle uten å røre. Sukkermassen skal bli brun. Ta av platen, og tilsett smør. Rør til smøret har smeltet, og tilsett deretter mandlene.

    Bland raskt sammen og hell massen over på et bakepapir. Kjevle over krokanmassen slik at det blir et tynt lag.

    La massen avkjøle seg før du hakker den opp til strøssel.

    Lag sjokoladesausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Visp til sausen har tyknet. Avkjøl.

    Gjør klar parfaiten. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig.

    Visp fløten i en annen skål. Bland eggedosisen og fløten, og tilsett ingefær og to tredjedeler av krokanstrøsselet.

    Hell halvparten av parfaiten i en plastfoliekledd brødform, ringle over litt sjokoladesaus, og rør om slik at det blir spor av sausen.

    Hell over resten av parfaiten og ringle det siste av sjokoladesausen over toppen.

    La stå i fryseren i 4–5 timer. Ta ut av fryseren ca. 20 minutter før servering, og pynt med resten av krokanstrøsselet.