Isbåt i langpanne

Skip o'hoi! Her kommer en iskremfavoritt i stor form, mer som en ispram – alt for at flere skal kunne nyte den samtidig!

ca 10 stk.

ca 1 time + 4 timer i fryseren

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Jordbærsyltetøy
200 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker
ca. 8 tykke vafler

Parfait
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
6 dl pisket kremfløte

Pynt 
mørk eller lys sjokolade

Instruktioner

Begynn med jordbærsyltetøyet. Skyll, rens og skjær opp jordbærene i mindre biter. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Stek tykke vafler etter oppskrift, eller kjøp ferdige.

Lag deretter parfaiten. Visp eggeplommer, melis, vaniljesukker og glykosesirup luftig. Pisk fløten til krem i en annen bolle og bland den inn i røren.

Dekk bunnen av en form på 20x30 cm med plastfolie, eller bruk en form med avtagbare kanter. Dekk bunnen med vafler og hell over parfaiten. Lag bølger med en skje og sett i fryseren i ca. 1 time.

Legg jordbærsyltetøy i en sprøytepose, eller bruk to skjeer og fordel syltetøyet over hele parfaiten. Sett den i fryseren i ytterligere 3 timer.

Smelt sjokoladen i et vannbad og la den avkjøles litt. Legg i en sprøytepose eller drypp med en skje over parfaiten. La stå i fryseren i 30 minutter.

Ta isbåten ut av fryseren ca. 10 minutter før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.