Isbåt i langpanne

Skip o'hoi! Her kommer en iskremfavoritt i stor form, mer som en ispram – alt for at flere skal kunne nyte den samtidig!

ca 10 stk.

PT55M

ca 1 time + 4 timer i fryseren

Karakter (16 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Jordbærsyltetøy
200 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker
ca. 8 tykke vafler

Parfait
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
6 dl pisket kremfløte

Pynt 
mørk eller lys sjokolade

Instruktioner

Begynn med jordbærsyltetøyet. Skyll, rens og skjær opp jordbærene i mindre biter. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Stek tykke vafler etter oppskrift, eller kjøp ferdige.

Lag deretter parfaiten. Visp eggeplommer, melis, vaniljesukker og glykosesirup luftig. Pisk fløten til krem i en annen bolle og bland den inn i røren.

Dekk bunnen av en form på 20x30 cm med plastfolie, eller bruk en form med avtagbare kanter. Dekk bunnen med vafler og hell over parfaiten. Lag bølger med en skje og sett i fryseren i ca. 1 time.

Legg jordbærsyltetøy i en sprøytepose, eller bruk to skjeer og fordel syltetøyet over hele parfaiten. Sett den i fryseren i ytterligere 3 timer.

Smelt sjokoladen i et vannbad og la den avkjøles litt. Legg i en sprøytepose eller drypp med en skje over parfaiten. La stå i fryseren i 30 minutter.

Ta isbåten ut av fryseren ca. 10 minutter før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.