Ispinner

Ispinner dyppet i deilig sjokolade og nøtter. Lag dine egne ispinner med marshmallows, sjokolade- og karamellis. Nyt sommeren.

12 stk.

1,5 time + ca. 6 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Iskrem
4 eggeplommer
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning
100 g smeltet mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker

Tilbehør
marshmallows, se oppskrift her
400 g sjokolade, valgfri
1/2 ss matolje
hakkede nøtter eller strøssel
små papirkopper og ispinner

Instruktioner

Visp eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og sil den gjennom en finmasket sil.

Hell over iskremblandingen i to boller: Tilsett smeltet sjokolade i den ene og vaniljesukker i den andre. Kjør blandingene hver for seg i en ismaskin, eller frys dem på hvert sitt brett i 3–4 timer. Rør rundt av og til.

Ta iskremene ut av fryseren. Legg marshmallows i bunnen av papirkoppen, slik at overflaten dekkes. Legg på et lag med sjokoladeiskrem, og så et lag med vaniljeiskrem. Stikk en ispinne i midten og la stå i fryseren i ca. 2 timer.

Smelt sjokoladen og tilsett matolje. La avkjøles litt. Ta ut iskremen og klipp bort koppen. Dypp ispinnen i sjokoladen og dypp deretter øvre del i nøtter eller strøssel. La stå i fryseren i ca. 30 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.