Ingredienser
Iskrem
4 eggeplommer
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
Smakstilsetning
100 g smeltet mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
Tilbehør
marshmallows, se oppskrift her
400 g sjokolade, valgfri
1/2 ss matolje
hakkede nøtter eller strøssel
små papirkopper og ispinner
Instruktioner
Visp eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og sil den gjennom en finmasket sil.
Hell over iskremblandingen i to boller: Tilsett smeltet sjokolade i den ene og vaniljesukker i den andre. Kjør blandingene hver for seg i en ismaskin, eller frys dem på hvert sitt brett i 3–4 timer. Rør rundt av og til.
Ta iskremene ut av fryseren. Legg marshmallows i bunnen av papirkoppen, slik at overflaten dekkes. Legg på et lag med sjokoladeiskrem, og så et lag med vaniljeiskrem. Stikk en ispinne i midten og la stå i fryseren i ca. 2 timer.
Smelt sjokoladen og tilsett matolje. La avkjøles litt. Ta ut iskremen og klipp bort koppen. Dypp ispinnen i sjokoladen og dypp deretter øvre del i nøtter eller strøssel. La stå i fryseren i ca. 30 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.