Ispinner - Oppskrifter

Ispinner

12 stk. 1,5 time + ca. 6 timer i fryser
Ispinner dyppet i deilig sjokolade og nøtter. Lag dine egne ispinner med marshmallows, sjokolade- og karamellis. Nyt sommeren.
Ispinner
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Iskrem

    • 4 eggeplommer
    • 1 dl Dansukker ØKO Sukker
    • 2 dl melk
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 1 dl Dansukker Glykosesirup

    Smakstilsetning

    • 100 g smeltet mørk sjokolade
    • 1 ts vaniljesukker

    Tilbehør

    • marshmallows, se oppskrift her
    • 400 g sjokolade, valgfri
    • 1/2 ss matolje
    • hakkede nøtter eller strøssel
    • små papirkopper og ispinner

    Visp eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og sil den gjennom en finmasket sil.

    Hell over iskremblandingen i to boller: Tilsett smeltet sjokolade i den ene og vaniljesukker i den andre. Kjør blandingene hver for seg i en ismaskin, eller frys dem på hvert sitt brett i 3–4 timer. Rør rundt av og til.

    Ta iskremene ut av fryseren. Legg marshmallows i bunnen av papirkoppen, slik at overflaten dekkes. Legg på et lag med sjokoladeiskrem, og så et lag med vaniljeiskrem. Stikk en ispinne i midten og la stå i fryseren i ca. 2 timer.

    Smelt sjokoladen og tilsett matolje. La avkjøles litt. Ta ut iskremen og klipp bort koppen. Dypp ispinnen i sjokoladen og dypp deretter øvre del i nøtter eller strøssel. La stå i fryseren i ca. 30 minutter.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;