Jordbærkake med pasjonscurd

8–10 stykker 2 timer
Jordbærkake med pasjonscurd
(0)

    Kakebunn

    • 4 egg
    • 2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 dl hvetemel
    • 1 dl potetmel
    • 2 ts bakepulver
    • 1 liter jordbær
    • Pasjonscurd
    • Vaniljekrem

    Pynt

    • 3 dl kremfløte
    • 1 liter friske bær av ulike slag

    Sett ovnen på 175 °C.
    Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle, og rør ned i eggeblandingen. Smør en form med avtakbar kant, 19 cm i diameter.
    Hell røren i formen, og stek nederste i ovnen i ca. 35–40 minutter. Stikk en pinne i midten av kaken for å sjekke at den er ferdig. Avkjøl på rist.
    Lag imens pasjonscurd og vaniljekrem. Skjær halvparten av jordbærene i skiver. Ta vare på de fineste til pynt.
    Når kakebunnen er helt avkjølt, deles den i tre bunner med en skarp brødkniv.
    Legg den nederste bunnen på et serveringsfat, stryk på et lag med vaniljekrem, og dekk det med jordbærskiver. Legg på neste bunn, stryk på et lag med pasjonscurd og legg på et lag med jordbærskiver. Legg på den øverste bunnen, og fordel krem over hele kaken. Pynt med jordbær og friske bær.