Jordbærflan

ca. 10 porsjoner
Jordbærflan
Stemmer: (3stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 4 dl hvetemel
    • 150 g smør eller margarin, romtemperert
    • 1 egg
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1/2 ts salt
    • 1/2 dl mandler, malte
    • 100 g firkløversjokolade

    Fyll

    • 3 dl crème fraiche 38 %
    • 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker

    Pynt

    • 4-500 g jordbær
    • 1 1/2 dl vann
    • 1 ss sitronsaft
    • 2 plater gelatin

    Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett egg og smør/margarin og arbeid det sammen til en deig. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskap minst en time.

    Trykk deigen ut i en smurt pai- eller springform. Klipp et bakepapir til en sirkel som er like stor som bunnen av formen og legg det oppå deigen. Fyll paiskallet med tørkede erter eller bønner så de holder formen under stekingen. Stek ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hell av bønnene/ertene og fjern papiret.

    Hakk sjokoladen i små biter og ha den på den varme bunnen. Dekk hele skallet med den smeltete sjokoladen ved hjelp av en bakepensel. La paiskallet bli avkjølt.

    Bland sammen ingrediensene til fyllet og bre dette over bunnen. Skyll og rens jordbærene og legg dem på toppen.
    Legg gelatinplatene i bløt i rikelig kaldt vann i 5 minutter. Bland sammen vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Ta opp gelatinen og ha dem i den varme blandingen. La det bli kjølig før det øses med spiseskje over jordbærene.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker