Kakekalender

ca. 50 stk. ca. 2 timer
Kakekalender
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g kaldt smør
  • 1 eggeplomme

Arbeid sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker og smør i en kjøkkenmaskin eller på et bakebord. Tilsett eggeplommen. Ikke kna deigen for lenge. Sett i kjøleskapet i minst 1 time. Sett ovnen på 200 °C.

Kjevle deigen tynt, ca. 2 mm. Stikk ut runde kaker. Lag glasur til å dekorere med. Smelt sjokoladen. Når kaken er ferdig stekt og avkjølt, smører du over glasuren og lar den stivne. Deretter skriver du tallene 1–24 på adventskakene. Eller skriv tallene 1–24 direkte på kakene med glasuren.

Glasur
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
4 dl Dansukker Melis

Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med elektrisk visp.

 

Se film: Slik lager du glasur

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker