Kalendertrøfler

ca. 25 stk.
Kalendertrøfler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1 dl kremfløte
50 g smør 

3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker 

300 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold

Smakstilsetning
1/2 ts malt kardemomme eller
1 ss konjakk og 1 ss sterk, kald kaffe eller 

1 ts pepperkakekrydder

Glasur
200 g sjokolade
melisglasur

Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte. Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse. Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form. Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.

Adventskalender; 24 nummererte trøffelbiter
Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem. Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler. Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og 1/2 ts eddik eller sitronsaft. Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.

Kalendertrøflene bør oppbevares kaldt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker