Karlsbaderboller med rabarbra

ca. 40 små boller 3 timer
Karlsbaderboller lages med en litt fastere deig enn vanlige boller. Bak et sommerlig brød og fyll karlsbaderbollene dine med rabarbra!
Karlsbaderboller med rabarbra
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Boller

    • 1 pk. gjær for søte deiger
    • 2 1/2 dl melk
    • 4 egg
    • 250 g smør, romtemperert
    • 1 1/4 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 ts salt
    • 1 ts bakepulver
    • 15–16 dl hvetemel

    Kardemommefyll

    • 100 g smør, romtemperert
    • 1 1/2 ts kardemomme
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker

    Rabarbrafyll

    • 200 g rabarbra
    • 2 ss Dansukker Sukker
    • 2 ss vann

    Pynt

    • 1 egg

    Glasur

    • 2 dl Dansukker Melis
    • 2 ss vann

    Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin, og varm melken til 37 °C. Hell melken over gjæren, og rør ut. Skjær smøret i terninger, tilsett alle ingrediensene og miks sakte i noen minutter. Øk deretter hastigheten, og arbeid deigen videre i ytterligere 7 minutter.

    La deigen hvile under et klede i 30 minutter. Gjør klar fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til kardemommefyllet, og sett det til side. Lag deretter rabarbrafyllet. Skyll rabarbraen, og skjær den i biter. Kok dem med sukker og vann i en kasserolle i ca. 3 minutter. Miks og sett deretter til avkjøling.

    Del deigen i to deler, og kjevle ut den ene delen til et rektangel på et melet bakebord. Smør et lag med kardemommefyll over hele rektangelet. Kutt den avlange delen på midten, og skjær deretter opp små firkanter på ca 8 x 8 cm.

    Legg en klatt med rabarbrafyll midt på, og brett hjørnene inn mot midten. Sett knyttene på bakepapir, og legg et klede over. La heve i ca. 1 1/2 time. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen.

    Sett ovnen på 210 °C.

    Pensle med vispet egg, og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. La bollene avkjøles på rist.

    Rør sammen glasuren og sprinkle den over bollene. Server.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker