Makroner med bringebærkrem

Ca. 30 stk. 1,5 time
Makroner med bringebærkrem
Stemmer: (5stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 200 g mandelmasse
    • 2 eggehviter
    • 1 dl Dansukker Brun Farin

    Smørkrem

    • 3-4 ss bringebærsaft (4 dl friske eller frosne bringebær)
    • 1 eggeplomme
    • 3 dl Dansukker Melis
    • 1 1/2 ss vaniljesukker
    • 200 g smør, romtemperert

    Pynt

    • 250 g hvit sjokolade
    • Frysetørkede bringebær

    Sett ovnen på 180 °C. Riv mandelmasse på et rivjern. Visp sammen mandelmasse, eggeplomme og brun farin til en jevn røre.
    Klatt/sprøyt røren ut på et brett med bakepapir, ca. på størrelse med femkroner.  Stek i nederste del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvilken bunn du ønsker. Kortere tid, seigere bunn.
    Varm bringebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter bort kjernene, slik at du kun har saften igjen. Avkjøl.
    Visp sammen eggeplomme, melis og vaniljesukker. Ha i det romtempererte smøret, litt om gangen, og visp i ca. 10 minutter. Tilsett bringebærsaften, og visp til en jevn og luftig røre. La stå i kjøleskapet i 20 minutter.
    Smør ut smørkremen med en kniv eller skje på bunnene, og lag små topper. Sett makronene i fryseren i 20 minutter.
    Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp makronene. Strø over frysetørkede bringebær, og la stivne.
    Oppbevares i kjøleskap.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker