Marengskake

Se for deg favoritten marengsdessert, men i kakeutgave! Vår marengsdessertkake har en smak av rom-rosin-ostekake, og vil garantert gjøre suksess på dessertbordet. Pynt med krem, bananer og knuste sjokoladecookies.

16 porsjoner

PT1H

1,5 time + 5 timer i fryser

Karakter (15 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1/2 ts sitron

Rom- og rosinostekake
1/2–1 dl mørk rom
1 dl rosiner
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
150 g kremost
3 dl kremfløte

Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Økologisk Sukker
1 dl kremfløte

Pynt
3 dl kremfløte
1 banan
sjokoladecookies, knuste

Instruktioner

Legg rosiner i rom og la stå til ostekaken.

Lag marengs. Sett ovnen på 125 °C.

Visp eggehvite og halvparten av sukkeret i en bolle. Visp raskt til den begynner å hvitne. Tilsett resten av sukkeret og sitron.

Visp til en fast marengs. Smør blandingen på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen og la platen stå igjen.

Lag ostekaken. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend i kremosten. Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Tilsett om ønskelig rom- og rosinblandingen og rør om.

Kok ingrediensene til sjokoladesausen i en kasserolle, til den tykner.

Knus ca. 130 g marengs og like mye sjokladecookies i en bolle. Ha 1/3 av smulene i en springform, på rundt 26 cm i diameter. Hell over halvparten av ostekakerøren og spre over litt sjokoladesaus. Gjør det samme én gang til, og dekk med plastfolie. Frys i 5 timer.

Visp krem, og skjær bananen i fire skiver på langs. Ta ut kaken rett før servering og sett den på et kakefat.

Ha over kremen på toppen og legg på bananskivene. Spre sjokoladesaus over og strø til slutt resten av marengs- og sjokoladecookieblandingen rundt kanten av kaken og på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!