Mariakaker - Oppskrifter

Mariakaker

15 stk.
Mariakaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Vannbakkelsrøre
1 ½ dl vann
50 g smør eller margarin
1 dl hvetemel
1 stort egg

Mørdeig
1 dl hvetemel
2 ss Dansukker Sukker
½ ts vaniljesukker
40 g smør eller margarin

Fyll
1 ½ dl syltetøy
½ dl kremfløte

Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 dl matfløte
1 ss potetmel
1 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Pynt
Dansukker Melis
Eventuelt syltetøy eller gelé

Start med å arbeide sammen ingrediensene til mørdeigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

Fortsett med vaniljekremen. Bland alt utenom vaniljesukkeret i en kasserolle og la småkoke på svak varme til kremen tykner. Avkjøl blandingen før vaniljesukkeret tilsettes.

Kok opp vann og matfett til vannbakkelsrøren i en kasserolle. Tilsett melet, og kok under kraftig omrøring til røren slipper kantene i kasserollen. Ta kasserollen av varmen og avkjøl røren litt før egget tilsettes. Rør kraftig. Klatt ut røren til små runde boller på en brett med bakepapir.

Kjevle mørdeigen til en 3 mm tykk leiv. Trykk ut små runde kaker ved hjelp av en form eller et glass. Legg en kake på hver klatt med røre. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Visp fløten til stiv og vend den ned i vaniljekremen. Lag et lite hull nederst på kanten av kakene, og start med å fylle inn syltetøyet. Ha fløtekremen i en sprøytepose, og fordel kremen i kakene. Sikt melis over, og pynt eventuelt med en klatt syltetøy/gelé. Serveres med én gang slik at kakene ikke blir myke og fuktige.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;