Miniostekaker med bringebærswirl

ca. 12 stk. muffinsformer 1,5 time
Miniostekaker med bringebærswirl
Stemmer: (28stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 8 stk. Digestive-kjeks
    • 25 g smeltet smør
    • 2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

    Bringebærswirl

    • 1 1/2 dl bringebær
    • 2 ss Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker

    Fyll

    • 1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 1 ss hvetemel
    • 400 g kremost
    • 1 ts ubehandlet sitronskall
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 store egg
    • 2 ss kremfløte

    Varm opp ovnen til 175 °C.

    Knus kjeksene, og bland inn det smeltede smøret og sukkeret.

    Legg en spiseskje av smulene i bunnen av formene. Trykk ut til et jevnt lag.

    Stekes i ovnen i 5 minutter.

    Miks sammen bringebær, melis og vaniljesukker.

    Press blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene fra bringebærmosen.

    Sett til side.

    Visp sammen sukker og mel, tilsett kremost, sitronskall og vaniljesukker, og bland til det blir en jevn røre.

    Ha i eggene, ett om gangen, og tilsett kremfløten.

    Fordel kremostblandingen i formene.

    Ringle en sirkel av bringebærsaus over hver muffins, og bruk deretter en tannpirker til å røre litt ekstra for å lage en «swirl».

    Stekes i 15-20 minutter til fyllet har stivnet.

    La kakene avkjøles helt, og plasser dem deretter i kjøleskapet slik at de setter seg.

    Pynt med friske bringebær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker