Miniostekaker med bringebærswirl

ca. 12 stk. muffinsformer

PT1H

1,5 time

Karakter (31 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
25 g smeltet smør
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

Bringebærswirl
1 1/2 dl bringebær
2 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Fyll
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ss hvetemel
400 g kremost
1 ts ubehandlet sitronskall
1 ts vaniljesukker
2 store egg
2 ss kremfløte

Instruktioner

Varm opp ovnen til 175 °C.

Knus kjeksene, og bland inn det smeltede smøret og sukkeret.

Legg en spiseskje av smulene i bunnen av formene. Trykk ut til et jevnt lag.

Stekes i ovnen i 5 minutter.

Miks sammen bringebær, melis og vaniljesukker.

Press blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene fra bringebærmosen.

Sett til side.

Visp sammen sukker og mel, tilsett kremost, sitronskall og vaniljesukker, og bland til det blir en jevn røre.

Ha i eggene, ett om gangen, og tilsett kremfløten.

Fordel kremostblandingen i formene.

Ringle en sirkel av bringebærsaus over hver muffins, og bruk deretter en tannpirker til å røre litt ekstra for å lage en «swirl».

Stekes i 15-20 minutter til fyllet har stivnet.

La kakene avkjøles helt, og plasser dem deretter i kjøleskapet slik at de setter seg.

Pynt med friske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!