Mozartkuler

Mozartkuler er godbiter for deg som elsker mandler, nougat og sjokolade. Mozartkulen så dagens lys i 1890 til minne om Mozart, og den har med årene blitt en soleklar favoritt.

16 stk.

1 time, 20 min.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Mandelmasse
3 dl mandler
2 dl Dansukker Melis
1 1/2–2 ss vann
3–5 bitre mandler

Mozartkuler
100 g nougat
1/2 dl (ca. 30 g) hasselnøtter
100 g mørk sjokolade

Instruktioner

Begynn med mandelmassen. Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

Tilsett sukker og vann. Tilsett de revne bitre mandlene, spe med noen dråper vann hvis det blir for tykt. Sett i kjøleskap.

Del nougaten og mandelmassen i 16 biter.

Trykk ut en bit nougat i hånden og legg i en hel hasselnøtt. Trill en kule. Trykk ut en bit mandelmasse og legg nougatkulen i midten, brett mandelmassen rundt og trill til en jevn kule.

Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen og legg dem på rist eller bakepapir for å stivne.

Oppbevares i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?