Mozartkuler

Mozartkuler er godbiter for deg som elsker mandler, nougat og sjokolade. Mozartkulen så dagens lys i 1890 til minne om Mozart, og den har med årene blitt en soleklar favoritt.

16 stk.

1 time, 20 min.

Karakter (0 st)

Ingredienser

Mandelmasse
3 dl mandler
2 dl Dansukker Melis
1 1/2–2 ss vann
3–5 bitre mandler

Mozartkuler
100 g nougat
1/2 dl (ca. 30 g) hasselnøtter
100 g mørk sjokolade

Instruktioner

Begynn med mandelmassen. Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

Tilsett sukker og vann. Tilsett de revne bitre mandlene, spe med noen dråper vann hvis det blir for tykt. Sett i kjøleskap.

Del nougaten og mandelmassen i 16 biter.

Trykk ut en bit nougat i hånden og legg i en hel hasselnøtt. Trill en kule. Trykk ut en bit mandelmasse og legg nougatkulen i midten, brett mandelmassen rundt og trill til en jevn kule.

Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen og legg dem på rist eller bakepapir for å stivne.

Oppbevares i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.