Mozartkuler

Mozartkuler er godbiter for deg som elsker mandler, nougat og sjokolade. Mozartkulen så dagens lys i 1890 til minne om Mozart, og den har med årene blitt en soleklar favoritt.

16 stk.

1 time, 20 min.

Karakter (7 stk)

Ingredienser

Mandelmasse
3 dl mandler
2 dl Dansukker Melis
1 1/2–2 ss vann
3–5 bitre mandler

Mozartkuler
100 g nougat
1/2 dl (ca. 30 g) hasselnøtter
100 g mørk sjokolade

Instruktioner

Begynn med mandelmassen. Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

Tilsett sukker og vann. Tilsett de revne bitre mandlene, spe med noen dråper vann hvis det blir for tykt. Sett i kjøleskap.

Del nougaten og mandelmassen i 16 biter.

Trykk ut en bit nougat i hånden og legg i en hel hasselnøtt. Trill en kule. Trykk ut en bit mandelmasse og legg nougatkulen i midten, brett mandelmassen rundt og trill til en jevn kule.

Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen og legg dem på rist eller bakepapir for å stivne.

Oppbevares i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.