Mozartkuler

16 stk. 1 time, 20 min.
Mozartkuler er godbiter for deg som elsker mandler, nougat og sjokolade. Mozartkulen så dagens lys i 1890 til minne om Mozart, og den har med årene blitt en soleklar favoritt.
Mozartkuler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Mandelmasse

    • 3 dl mandler
    • 2 dl Dansukker Melis
    • 1 1/2–2 ss vann
    • 3–5 bitre mandler

    Mozartkuler

    • 100 g nougat
    • 1/2 dl (ca. 30 g) hasselnøtter
    • 100 g mørk sjokolade

    Begynn med mandelmassen. Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

    Tilsett sukker og vann. Tilsett de revne bitre mandlene, spe med noen dråper vann hvis det blir for tykt. Sett i kjøleskap.

    Del nougaten og mandelmassen i 16 biter.

    Trykk ut en bit nougat i hånden og legg i en hel hasselnøtt. Trill en kule. Trykk ut en bit mandelmasse og legg nougatkulen i midten, brett mandelmassen rundt og trill til en jevn kule.

    Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen og legg dem på rist eller bakepapir for å stivne.

    Oppbevares i kjøleskap.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker