Pæreis med nougatkaramellsaus

6-8 porsjoner
Pæreis med nougatkaramellsaus
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 3 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl nypresset sitronsaft
  • 750 g pærer
  • 4 eggeplommer
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 2 dl melk
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • grønn konditorfarge

Saus

  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl Dansukker Demerarasukker
  • 1 dl Dansukker Mørk Sirup
  • 1 kryddermål salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g bløt nougat (Odense)

Bland vann, sukker og sitronsaft i en kjele og la denne laken koke et par minutter. Skrell, del i to og fjern kjernehuset fra pærene. Ha pærehalvdelene i kokende lake og la dem trekke i ca. 15 minutter. La pærene avkjøles i laken. Kjør i foodprosessor eller mos pærer gjennom en sikt. Visp sammen eggeplommene og sukker. Kok opp melk, fløte og sirup. Visp den varme melkeblandingen inn i eggblandingen. Sil gjennom finmasket sikt. Tilsett pæremasse og vaniljesukker, samt et par dråper grønn konditorfarge om det ønskes. Kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om av og til.

Bland sammen alle ingrediensene unntatt nougaten til sausen, og la det småkoke under omrøring til den er passe tykk. Skjær nougaten i biter, ha dem i sausen og rør til de har løst seg opp.

Legg opp isen i skåler eller på asjetter og spre sausen over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker