Pepperkakeparfait med tyttebær

8 porsjoner 1 time + 4 timer i fryser
Denne pepperkakeparfaiten er en herlig avslutning på julemiddagen. Desserten kan lages klar god tid i forveien, og smaker friskt av tyttebær.
Pepperkakeparfait med tyttebær
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Karamellsaus

    • 2 dl Dansukker Demerarasukker
    • 3 ss Dansukker Lys Sirup
    • 30 g smør
    • 2 dl kremfløte

    Pepperkakeparfait

    • 6 eggeplommer
    • 1 dl Dansukker Melis
    • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
    • 6 dl kremfløte
    • 150 g (1 pk.) pepperkaker

    Pynt

    • 50 tyttebær

    Begynn med karamellsausen. Bland rørsukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

    Hell i fløten litt etter litt (vær forsiktig så det ikke skvetter), og tilsett ønsket smakstilsetning.

    Kok videre i ca. 4 minutter og la deretter blandingen avkjøle seg.

    Lag parfaiten. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig.

    Visp kremfløten i en annen bolle, og bland eggedosisen med kremen.

    Miks pepperkakene og legg et lag i bunnen av en plastfoliekledd brødform. Hell over et lag med parfait, og ringle over karamellsaus. Rør litt slik at det blir spor av karamellsaus i parfaiten. Gjenta og pynt til slutt med pepperkakesmuler.

    La stå i fryseren i 4–5 timer. Ta ut av fryseren ca. 20 minutter før servering, og pynt med tyttebær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker