Petit choux

Petit choux er franske, kremfylte små bakverk. De setter en ekstra luksuriøs spiss på ettermiddagskaffen. Varier smakene på petit choux-kakene med hjemmelaget tindvedsyltetøy eller ulike curds.

ca. 25–30 stk.

PT55M

1 time

Karakter (60 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

5 egg
1 klype salt
1 1/4 dl vann
1 1/4 dl melk
1 ss Dansukker Sukker
125 g smør
2 1/2 dl hvetemel
Dansukker Perlesukker

Pynt
kremfløte
curd
tindvedsyltetøy

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C. Visp sammen eggene og saltet. Varm vann, melk, sukker og smør på svak varme i en kasserolle.

Ta kasserollen av varmen og sikt inn melet i væsken. Rør rundt med en tresleiv og sett kasserollen tilbake på platen.

Rør til røren slipper kantene og begynner å bli blank. Hell over i en bolle og bland inn eggeblandingen litt etter litt. Ikke bruk hele blandingen hvis røren virker for løs. Den skal være tykk nok til å kunne sprøytes.

Rør om til konsistensen føles kremet. Hell røren i en sprøytepose med valgfri tut, og sprøyt ut topper med ca. 3 cm diameter i god avstand til hverandre på et bakepapirkledd brett.

Strø over perlesukkeret og stek i nedre del av ovnen i 17–20 minutter. De skal ha en fin brunfarge.

Slå av ovnen og plasser en tresleiv mellom luken og ovnen for å slippe ut dampen gjennom en liten glipe. La petit choux-kakene få stå og tørke i ca. 5 minutter. La dem deretter avkjøle seg på rist.

Skjær et lokk av hver petit choux. Visp og sprøyt krem på underdelen, legg på litt curd eller syltetøy og legg over lokket. Smaker best samme dag.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!