Petit choux

Petit choux er franske, kremfylte små bakverk. De setter en ekstra luksuriøs spiss på ettermiddagskaffen. Varier smakene på petit choux-kakene med hjemmelaget tindvedsyltetøy eller ulike curds.

ca. 25–30 stk.

PT55M

1 time

Karakter (60 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

5 egg
1 klype salt
1 1/4 dl vann
1 1/4 dl melk
1 ss Dansukker Sukker
125 g smør
2 1/2 dl hvetemel
Dansukker Perlesukker

Pynt
kremfløte
curd
tindvedsyltetøy

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C. Visp sammen eggene og saltet. Varm vann, melk, sukker og smør på svak varme i en kasserolle.

Ta kasserollen av varmen og sikt inn melet i væsken. Rør rundt med en tresleiv og sett kasserollen tilbake på platen.

Rør til røren slipper kantene og begynner å bli blank. Hell over i en bolle og bland inn eggeblandingen litt etter litt. Ikke bruk hele blandingen hvis røren virker for løs. Den skal være tykk nok til å kunne sprøytes.

Rør om til konsistensen føles kremet. Hell røren i en sprøytepose med valgfri tut, og sprøyt ut topper med ca. 3 cm diameter i god avstand til hverandre på et bakepapirkledd brett.

Strø over perlesukkeret og stek i nedre del av ovnen i 17–20 minutter. De skal ha en fin brunfarge.

Slå av ovnen og plasser en tresleiv mellom luken og ovnen for å slippe ut dampen gjennom en liten glipe. La petit choux-kakene få stå og tørke i ca. 5 minutter. La dem deretter avkjøle seg på rist.

Skjær et lokk av hver petit choux. Visp og sprøyt krem på underdelen, legg på litt curd eller syltetøy og legg over lokket. Smaker best samme dag.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bak magisk julepynt

Bak magisk julepynt

Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.

Vintersaga

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Ofte krever det heller ikke så mange forberedelser å skape en koselig stemning. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Myk sjokoladefudge

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.