Sitronterte

Ca. 10 stykker 2 timer
Sitronterte
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

    Mørdeig

    • 150 g smør, romtemperert
    • 5 dl hvetemel
    • 1 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1 egg

    Sitronkrem

    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 2 egg
    • Skall og saft av 3 sitroner, gjerne økologiske
    • 1 ts maisstivelse

    Varmvispet marengs

    • 3 eggehviter
    • 2 dl Dansukker Sukker

    Lag mørdeigen. Skjær smøret i terninger, og ha det sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Miks raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.

    Sett ovnen på 150 °C.

    Kjevle ut deigen til et rektangel på et melstrødd bakepapir, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen i en avlang form, ca. 13 x 36 cm. Prikk paiskallet med en gaffel.

    Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 10 minutter.

    Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en bolle. Visp sammen. Hell sitronkremen i formen, og stek nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Avkjøl.

    Lag den varmvispede marengsen. Ha eggehvitene og sukkeret i en tørr og ren bolle. Visp røren over vannbad, og la temperaturen stige til 50–65 °C. Visp hele tiden.

    Kjenn på marengsrøren mellom fingrene. Den skal være uten sukkerkrystaller. Ha røren i en annen bolle, og visp opp marengsen til den har kjølnet og blitt luftig.

    Ha røren i en sprutepose med valgfri spiss, og sprøyt på paien. Brenn av marengsen med en brenner, og server.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker