Sitronterte

Ca. 10 stykker

2 timer

Karakter (4 stk)

Ingredienser

Mørdeig
150 g smør, romtemperert
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 egg

Sitronkrem
1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl kremfløte
2 egg
Skall og saft av 3 sitroner, gjerne økologiske
1 ts maisstivelse

Varmvispet marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Sukker

Instruktioner

Lag mørdeigen. Skjær smøret i terninger, og ha det sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Miks raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett ovnen på 150 °C.

Kjevle ut deigen til et rektangel på et melstrødd bakepapir, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen i en avlang form, ca. 13 x 36 cm. Prikk paiskallet med en gaffel.

Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 10 minutter.

Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en bolle. Visp sammen. Hell sitronkremen i formen, og stek nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Avkjøl.

Lag den varmvispede marengsen. Ha eggehvitene og sukkeret i en tørr og ren bolle. Visp røren over vannbad, og la temperaturen stige til 50–65 °C. Visp hele tiden.

Kjenn på marengsrøren mellom fingrene. Den skal være uten sukkerkrystaller. Ha røren i en annen bolle, og visp opp marengsen til den har kjølnet og blitt luftig.

Ha røren i en sprutepose med valgfri spiss, og sprøyt på paien. Brenn av marengsen med en brenner, og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.