Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker

ca. 40 stk.

PT10M
Karakter (18 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

100 g smør
1/2 dl kakao
2 dl kremfløte
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts Dansukker Vaniljesukker
100 g smeltet mørk sjokolade til pynt

Instruktioner

Bland alle ingrediensene utenom sjokoladen i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp. La småkoke
til temperaturen er 125 °C. Rør av og til. Det er enklest å bruke et steketermometer, men det går også an å teste ved å dryppe litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar.  Det tar ca. 30–40 minutter før karamellmassen får riktig temperatur.
Hell karamellmassen i en form med bakepapir, og la den stivne.
Del karamellen i passe store biter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp hver av bitene i sjokoladen. Legges på rist for å stivne.
Pakk eventuelt inn karamellene i pent papir.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.