Skalldyrpai

4 porsjoner
Skalldyrpai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Deig
100 g smør
2 dl revet ost
1 dl keso
2 1/2–3 dl hvetemel
2 ss hvetekli
1 ts Dansukker Brun Farin
1–2 ss vann

Fyll
3 egg
2 dl matfløte
1 dl tørr hvitvin
2 ts Dansukker Brun Farin
2 dl revet ost
1 boks krabbe
20 g finhakket dill
1 kg reker, 70/90
1 liten purre
200 g grønn asparges i biter

Arbeid sammen ingrediensene til deigen, og trykk den ut i en form med avtakbar kant. Lag små hakk. La stå i kjøleskap i minst 30 minutter.

Visp sammen egg, fløte, vin og brun farin. Skrell rekene. Fjern eventuelle "ben" i krabben. Skyll og rens purren. Skjær den i tynne ringer. Legg purreringene i formen. Dekk med asparges og reker. Bland ost, krabbe og dill i eggeblandingen. Hell blandingen i formen, og stek midt i ovnen ved 200 °C til fyllet har stivnet. Serveres med en frisk salat til og et glass hvitvin.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker