Snøegg med vaniljesaus og brente mandler

4 porsjoner
Snøegg med vaniljesaus og brente mandler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 4 eggehviter
  • 1/2 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 liter vann
  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 krm salt

Saus

  • 4 eggeplommer
  • 1/2 liter melk
  • 1 1/4 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Mandler

  • 50 g mandelspon
  • 2 ss Dansukker Melis

Pynt

  • 2 ss Dansukker Lys Sirup

Begynn med sausen. Bland eggeplommer, melk og sukker i en kasserolle, og kok til det tykner. Rør inn vaniljesukkeret. Sil sausen, og avkjøl den i kjøleskap.

Ha deretter mandelsponet i en tørr stekepanne, og strø på melisen. Rør om, og la mandlene karamellisere på svak varme.

Visp eggehvitene stive. Bland melis og vaniljesukker, og vend dette inn i eggehviteskummet. Kok opp vann, sukker og salt i en kasserolle. Form egghviteblandingen til egg ved hjelp av to spiseskjeer, og legg dem ned i det kokende vannet. Vend dem etter et minutt, og la koke ytterligere i to minutter før de tas opp og får renne av på husholdningspapir.

Fordel vaniljesausen i fire dype tallerkener eller skåler. Legg på eggene og de brente mandlene. Spre sirup over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker