Sprø rabarbrapai

En sprø rabarbrapai er sommerens beste pai! Bak denne sprø paien med demerarasukker og få en herlig smak av karamell sammen med syrlig rabarbra.

10 stk.

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Paideig
1 dl ristet hel bokhvete
Flaksalt
125 g smør
1 ½ dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 dl havregryn
1 ½ dl hvetemel

Fyll
500 g rabarbra
2 ss sitron
1 ss potetmel

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C.

Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter. Tilsett 2 klyper flaksalt, og sett til side.

Smelt smør og tilsett sukker og sirup. Rør til sukkeret har løst seg opp, og tilsett deretter havregryn og hvetemel. Rør til en jevn blanding og sett til side.
Skyll og rens rabarbraen. Skjær i mindre biter som du varmer sammen med sitron i en kasserolle til de har blitt litt mykere. Smør en rektangulær paiform på ca. 12 x 35 cm, legg rabarbraen i bunnen, strø over potetmel og bland litt.

Hell over paideigen, og strø over bokhveten. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flytt opp formen, og stek i ytterligere 5 minutter. Serveres med krem eller iskrem.

Tips: Bytt ut hvetemelet med mandelmel og bruk glutenfrie havregryn for å få paien glutenfri.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?