Syrlige bringebærremser

ca. 15 stk.
Syrlige bringebærremser
Stemmer: (55 stemmer)

Ingredienser

  • 200 g frosne bringebær
  • 10 gelatinark
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
  • 1/2 ts sitronsyre

Pynt

  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 krm sitronsyre
  • Skall av 1 ubehandlet lime

Dekk et brett med oljet bakepapir.

Tin bringebærene, og mos dem gjennom en finmasket sil slik at du får 1 dl bringebærsaft.

Legg gelatinplatene i kaldt vann, og sett til side.
Kok opp bringebærpuré, sukker og sirup i en gryte på sterk varme. La koke i omtrent 6 minutter, mål temperaturen til 107 grader og ta bort gryten fra varmen.

Fjern setning av varmen. Klem vannet ut av gelatinarkene, og rør dem ned i den varme bringebærblandingen. Tilsett sitronsyre, og rør om.

Smør røren tynt utover brettet med en bred slikkepott. La stivne i romtemperatur i minst 2 timer.

Bland sukker, sitronsyre og limeskall.
Skjær massen i ca. 2 cm brede remser med en kvass kniv, og vend i sukkerblandingen.

Oppbevar remsene i en stor boks uten lokk i romtemperatur.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker