Syrlige bringebærremser

ca. 20 stk.
Syrlige bringebærremser
Stemmer: (51 stemmer)

Ingredienser

200 g frosne bringebær
10 gelatinark
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl vann
1/2 ts sitronsyre

Pynt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 krm sitronsyre
Skall av 1 ubehandlet lime


Dekk et brett med oljet bakepapir.
Tin bringebærene, og mos dem gjennom en finmasket sil slik at du får 1 dl bringebærpuré.
Legg gelatinplatene i kaldt vann, og sett til side.
Kok opp bringebærpuré, sukker, sirup og vann i en gryte på sterk varme. La koke i 5–6 minutter. Ta gryten av varmen.
Klem vannet ut av gelatinarkene, og rør dem ned i den varme bringebærblandingen.
Tilsett sitronsyre, og rør om.
Smør røren tynt utover brettet med en bred slikkepott. La stivne i romtemperatur i minst 2 timer.
Bland sukker, sitronsyre og limeskall.
Skjær massen i ca. 2 cm brede remser med en kvass kniv, og vend i sukkerblandingen.
Oppbevar remsene i en stor boks uten lokk i romtemperatur.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker