Pynt treet med søte fristelser
Bak magisk julepynt og heng det på juletreet til glede for både store og små.
			
			
			
			
			
				Tips og inspirasjon
Bruk eggehvite for en blank glasur
Glasur med vann kjenner vi alle, men visste du at glasur med eggehvite gir en flott, blank overflate og tørker raskere enn vannbasert glasur? Bruk pasteuriserte eggehviter for sikkerhet og holdbarhet. Du trenger 1 beger pasteurisert eggehvite (ca. 1,5 eggehvite) og 150 g melis. Ha ingrediensene i en bolle og pisk til en luftig masse. Jo mer du pisker, jo tykkere blir konsistensen.
Juster glasurens konsistens
Lag tykkere glasur til kanter og detaljer, og tynnere glasur til å fylle større flater. Juster tykkelsen med mer melis for tykkere konsistens, eller mer væske for tynnere.
Farg glasuren med frukt- eller pastafarger
Lag fargerike design med frukt- eller pastafarger. Pastafarger er konsentrerte og gir sterke nyanser med små mengder. Del glasuren i små porsjoner før du tilsetter farge. Elt til fargen er jevn – ellers får du marmoreffekt i stedet for en ren farge.
Eksperimenter med naturlige fargestoffer
Prøv naturlige fargestoffer som rødbetesaft (ca. 1–2 ss) eller gurkemeie (en knivspiss) for ulike fargenyanser.
Gi glasuren smak
Tilsett smak med vaniljeessens, sitron, lime, appelsin eller kakao (1–2 ss).
Bruk sprøytepose eller frysepose til detaljer
For fine detaljer og presise linjer, bruk en sprøytepose med liten tipp. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke en frysepose og klippe et lite hull i hjørnet.
Bruk trespyd til detaljer
Små trespyd/grillspyd kan brukes til å fordele glasuren nøyaktig eller tegne små detaljer og mønstre.
Lag flotte mønstre med sjablonger
Klipp ut små sjablonger for å tegne stjerner, hjerter eller sirkler på julehjertene. Eller dryss melis i mønstre. Blir deigen for myk (av varme hender eller kjøkken), kan du kjøle den ned litt i kjøleskapet.
Sukker- og glitterpynt
Få et festlig utseende med sukkerperler, spiselig glitter, stjerner eller snøfnugg.
Kreativ pynt
I tillegg til tradisjonelt strøssel kan du bruke hakkede nøtter, tørket frukt eller spiselige urter som rosmarin eller timian. Du kan også lage små figurer av fondant, for eksempel nisser, reinsdyr eller andre julefigurer.
Oppbevaring
Oppbevar kakene i en tett boks – de smaker faktisk enda bedre etter noen dager.