Adventskaffeboller

20-25 stk.
Adventskaffeboller
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 25 gjær
  • 75 g smør eller margarin
  • 3 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 9 dl hvetemel

Fyll

  • 75 g smør eller margarin
  • 2 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 revet eple

Pensling

  • eggeplomme
  • hakkede mandler/nøtter

Pynt

  • Dansukker Melis

Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til 37 °C. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Arbeid inn melet til deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20 minutter.

Bland sammen matfett, melis og vaniljesukker til fyllet. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Kjevle ut deigen til en rektangulær leiv, ca. 30 x 50 cm. Bre på fyllet. Strø over det revne eplet. Rull sammen til en rull. Del rullen i biter som stettes på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20 minutter. Pensle med eggeplomme. Strø på mandelspon. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt litt melis over bollene før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker