Anisbrød

Sukkerdyppede anisbrød er en klassiker fra Nordbotten i Sverige. Anisbrød minner om munker, men har en annerledes smakstilsetning og form.

ca. 45–50 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
5 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup på flaske
1 ts salt
1 1/2–2 ss støtt anis
ca. 15 dl hvetemel
750–1000 g kokosfett

Limesukker/kardemommesukker
2 dl Dansukker Finkornet Sukker + skallet av
1 lime / 2 ts kardemomme

Kanelsukker/kokossukker/vaniljesukker
2 dl Dansukker Finkornet Sukker + 3 ts kanel /
2 dl kokos / 1 ts vaniljesukker

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og la avkjøles til 37 °C.

Løs opp gjæren i litt av de flytende ingrediensene. Tilsett resten av de flytende ingrediensene sammen med sirup, salt og anis.

Tilsett litt hvetemel om gangen og arbeid sammen til en smidig deig, ca. 10 min.

La heve under bakeklede i 45 min.

Del deigen i to deler som kjevles ut til ca. 60 x 45 cm og ca. 1/2 cm tykkelse. Del i 8 cm lange og 3 cm brede biter. Skjær to hakk på langsiden av bitene. Eller skjær til valgfrie former. La bitene heve ca. 20 min.

Rør sammen valgfri sukkerblanding i en bolle, og sett den til side.

Varm opp kokosfettet til 180 °C, bruk termometer for å se temperaturen eller legg i en liten bit deig i fettet. Får deigen fin gyllenbrun farge etter ca. 1 minutt, har fettet riktig temperatur.

Friter noen brød om gang til de får en fin gyllenbrun farge, i ca. 2–3 min.

Dypp dem i valgfri sukkerblanding, og la avkjøles på bakepapir.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.