Anisbrød

Sukkerdyppede anisbrød er en klassiker fra Nordbotten i Sverige. Anisbrød minner om munker, men har en annerledes smakstilsetning og form.

ca. 45–50 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
5 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup på flaske
1 ts salt
1 1/2–2 ss støtt anis
ca. 15 dl hvetemel
750–1000 g kokosfett

Limesukker/kardemommesukker
2 dl Dansukker Finkornet Sukker + skallet av
1 lime / 2 ts kardemomme

Kanelsukker/kokossukker/vaniljesukker
2 dl Dansukker Finkornet Sukker + 3 ts kanel /
2 dl kokos / 1 ts vaniljesukker

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og la avkjøles til 37 °C.

Løs opp gjæren i litt av de flytende ingrediensene. Tilsett resten av de flytende ingrediensene sammen med sirup, salt og anis.

Tilsett litt hvetemel om gangen og arbeid sammen til en smidig deig, ca. 10 min.

La heve under bakeklede i 45 min.

Del deigen i to deler som kjevles ut til ca. 60 x 45 cm og ca. 1/2 cm tykkelse. Del i 8 cm lange og 3 cm brede biter. Skjær to hakk på langsiden av bitene. Eller skjær til valgfrie former. La bitene heve ca. 20 min.

Rør sammen valgfri sukkerblanding i en bolle, og sett den til side.

Varm opp kokosfettet til 180 °C, bruk termometer for å se temperaturen eller legg i en liten bit deig i fettet. Får deigen fin gyllenbrun farge etter ca. 1 minutt, har fettet riktig temperatur.

Friter noen brød om gang til de får en fin gyllenbrun farge, i ca. 2–3 min.

Dypp dem i valgfri sukkerblanding, og la avkjøles på bakepapir.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!