Canelés med smak av vanilje og appelsin

20 små caneléformer, 4,5 cm i diameter
Canelés med smak av vanilje og appelsin
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

50 g smør
5 dl melk
1 ts havsalt
1/2 ts vaniljepulver
1 ts vaniljesukker
4 dl Dansukker Melis
1 1/2 dl hvetemel
2 egg
2 eggeplommer
3 ss mørk rom
Skall av 1 ubehandlet appelsin
(25 g smør og 25 g bivoks til formene, bivoks finner du på f.eks. www.honning.no)

Dag 1
Mål opp smør, melk og salt i en gryte.

Varm melken sammen med vaniljepulver og vaniljesukker nesten til kokepunktet. Ta gryten fra platen, og avkjøl.

Mål opp melis og mel, og sikt dette ned i en bolle.

Rør forsiktig sammen egg og eggeplommer med en gaffel.

Rør ned eggene i mel- og sukkerblandingen, og rør inn melkeblandingen litt etter litt med en slikkepott. Hvis det blir klumper, kan røren siles.

Tilsett rom og appelsinskallet, og rør sammen.

Dekk bollen med plastfolie, og la stå i kjøleskapet i minst et døgn.


Dag 2
Sett ovnen på 250 °C.

Smelt smør og bivoks til formene på lav varme i en gryte, varm formene en stund i ovnen (ellers blir det for mye bivoks på formenes vegger). Fyll den første formen med bivoksblandingen. Pass på at hele formen dekkes, og hell deretter over i neste form, og så i neste osv. Sett formene opp-ned, og la dem renne av litt. Sett dem deretter i kjøleskapet i 10 minutter.

Hell røren i formene til det gjenstår 5 mm til kanten.

Sett inn platen i ovnen, og senk temperaturen til 175 °C.

Stek i 60-90 minutter. Ta ut en kake, og løsne den fra formen. Hvis kaken er for blek, lar du resten stå i ovnen en stund til. Kaken skal være brun på utsiden og litt kremet i midten. Ta ut alle kakene, og løsne dem fra formene. Oppbevar dem luftig, slik at den sprø yttersiden ikke ødelegges.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker